Δημήτρης Βερνέζος

Δημήτρης Βερνέζος

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το Προκόπι Ευβοίας το 1964. Γονείς μου, ο Μακαριστός π. Ιωάννης Βερνέζος και η Παρασκευή Μπαλατσού. Το 1982 τελείωσα το τοπικό Γυμνάσιο και Λύκειο Μαντουδίου. Το 1986 αποφοίτησα από την Α.Ε.Σ.Α. (Ανώτατη Εκκλησιαστική Σχολή Αθηνών) και το 1992 από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα με τις σπουδές μου, μαθήτευσα στα σημαντικότερα εργαστήρια του Αγίου Όρους, συγκεντρώνοντας γνώσεις και εμπειρία στην τέχνη της αγιογραφίας. Από το 1992 μέχρι σήμερα δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά ως αγιογράφος σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 1998 τα έργα μου βραβεύτηκαν στη Διεθνή Έκθεση Τέχνης στη Φλωρεντία της Ιταλίας. Πολλά από τα έργα μου κοσμούν ορθόδοξους Ναούς σε όλον τον κόσμο, από τον Καναδά, την Αμερική και την Ευρώπη έως την Αυστραλία και το μακρινό Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας.

Από το 1994 μετέχω ενεργά στην πολιτική σκηνή ως υποψήφιος και μέλος στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Το 2006 εκλέχτηκα πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμος Κηρέως και μεταξύ 2007-2009 διετέλεσα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Παράλληλα δραστηριοποιούμαι ενεργά σε τοπικούς πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους. Ζω μόνιμα στο Προκόπι και είμαι παντρεμένος με την οικονομολόγο Μαρία Φρονιμίδου – Μαζλουμόγλου με την οποία έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά, τη Βίβιαν και τον Ιωάννη.

Είμαι υποψήφιος γιατί…

Το πολιτικό μου κριτήριο, υποδεικνύει να ακολουθήσω τον πάντα παρόντα δοκιμασμένο, πετυχημένο και αποτελεσματικό εργάτη του λαού, Φάνη Σπανό. Η πολιτική μου συνείδηση, με καλεί για άλλη μία φορά να γίνω αγωνιστής στον πολιτικό στίβο μάχης. Η ψυχή μου λαχταρά, συν Θεό βοηθό, να δει την χαρά στα μάτια των συνανθρώπων μας, μέσα από το έργο μας!