Ηλίας Μπουρμάς

Ηλίας Μπουρμάς

Βιογραφικό

Γεννήθηκα πριν 44 χρόνια στη Χαλκίδα και είμαι παντρεμένος με την Σταυρούλα Λιάπη, Φιλόλογο.
Αποφοίτησα από το 3ο λύκειο το 1992, σπούδασα Κοινωνική Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Επίσης, μιλάω Αγγλικά.
Από το 2005 διατηρώ δικηγορικό γραφείο στη Χαλκίδα με συνεργάτες, ασκώντας μάχιμη δικηγορία, αναλαμβάνοντας υποθέσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα του Δικαίου, με κύρια ενασχόληση το Αστικό & Ποινικό Δίκαιο. Ειδικεύομαι δε, στο Αθλητικό Δίκαιο όντας νομικός σύμβουλος σε δεκάδες αθλητικά σωματεία κυρίως ποδοσφαίρου και μπάσκετ, εκπροσωπώντας παράλληλα αρκετούς αθλητές.
Είμαι ενεργό μέλος του Δικηγορικού συλλόγου Χαλκίδας και ασχολούμαι ενεργά με τα ζητήματα του επαγγελματικού μου κλάδου.
Από το 2007 έως το 2010 διετέλεσα Υποδιοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και από το 2013 έως το 2016 κατείχα τη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣ στον ΟΛΝΕ (Οργανισμός Λιμένων Νομού Ευβοίας) ενώ από το 2016 έως το 2017 τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Παράλληλα το 2014 είχα την τιμή να εκλεγώ περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό  «Αλλάζουμε στην καρδιά της  Ελλάδας»  και να υπηρετήσω τους πρώτους 30 μήνες ως Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, με Πρόεδρο τον Κώστα Μπακογιάννη και από τον Ιανουάριο του 2018 έως και σήμερα, να κατέχω την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Αθλητισμού στη Στερεά Ελλάδα.
Με ιδιαίτερη αγάπη για τον αθλητισμό και την ομαδικότητα έχω αγωνιστεί σε ερασιτεχνικά σωματεία μπάσκετ ανά την Ελλάδα, ενδεικτικά στη Χαλκίδα, στον ΓΣ Κηφισιάς, στον Αρίωνα Ξάνθης, στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης κλπ καθώς και ποδοσφαίρου, ενδεικτικά,  στον Ατρόμητο Χαλκίδας και στον Χαλκίνεο, με τον οποίο είχα την τιμή το 2006 να αγωνιστώ και στον Τελικό του Κυπέλλου Ευβοίας.

Είμαι υποψήφιος γιατί…

Η πρόταση του Κώστα Μπακογιάννη για συμμετοχή μου για πρώτη φορά στις εκλογές, με τον συνδυασμό του «αλλάζουμε στην καρδιά της Ελλάδας», αποτέλεσε για μένα πρόκληση, η αποδοχή της οποίας με δικαίωσε απόλυτα, καθώς  γνώρισα  την τοπική αυτοδιοίκηση και τον τρόπο λειτουργίας της , στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, έχοντας έναν υποδειγματικό αρχηγό και εξαιρετικούς συνεργάτες με τους οποίους δουλέψαμε σκληρά και πετύχαμε στόχους.
Η αποδοχή της πρότασης του Φάνη Σπανού να επιμείνουμε μαζί στην Στερεά Ελλάδα, αποτελεί για μένα υποχρέωση, απέναντι στον ίδιο, στις δυνατότητες και το όραμα του οποίου πιστεύω ακράδαντα, απέναντι σε όλους εσάς που με επιλέξατε με την ψήφο σας και τέσσερα χρόνια τώρα με στηρίζετε καθημερινά και με προτρέπετε να συνεχίσω , απέναντι στον ίδιο μου τον εαυτό για τον οποίο θεωρώ  πως οφείλει και έχει πολλά ακόμα να δώσει, στον καθημερινό του αγώνα με στόχο, μια Στερεά ακόμα καλύτερη.