Νίκος Γεροκωνσταντής

Νίκος Γεροκωνσταντής

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Χαλκίδα το έτος 1973. Αποφοίτησα από το 1o  ΓΕΛ Χαλκίδας το 1991 και το 1996 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τον Οκτώβριο δε του 1999 είμαι δικηγόρος Χαλκίδας. Είμαι ιδρυτικό μέλος στη δικηγορική εταιρεία «Σ.ΑΓΓΕΛΗΣ- Σ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ – Ν.ΓΕΡΟΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»  με έδρα τη Χαλκίδα, έχοντας αναλάβει τους τομείς του Διοικητικού Δικαίου και του Αστικού Δικαίου με έμφαση στο Εργατικό Δίκαιο. Είμαι παντρεμένος με τη Σοφία Αποστόλου, δικηγόρο Χαλκίδας, με την οποία έχουμε αποκτήσει δύο παιδιά ηλικίας σήμερα 11 και 9 ετών. Από το 2008 μέχρι και το 2017 διετέλεσα μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, ασκώντας επί μια τριετία καθήκοντα Αντιπροέδρου (2014-2017).

Η διαρκής και συστηματική ενασχόλησή μου με τη μάχιμη δικηγορία όλα αυτά τα χρόνια μου έδωσε τη δυνατότητα της άμεσης προσέγγισης με τα βασικά και ζωτικής σημασίας προβλήματα σχεδόν όλων των κοινωνικών και παραγωγικών τάξεων. Η απόκτηση αυτού του σημαντικού κεφαλαίου εμπειρίας πιστεύω ότι μου επιτρέπει πλέον να αποτολμήσω την ενεργό παρουσία και συμμετοχή μου στον κρίσιμο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

Είμαι υποψήφιος γιατί…

Μετά από μια δεκαετία κρίσης η οποία έπληξε βάναυσα την ελληνική κοινωνία όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε ηθικό και αξιακό επίπεδο, έχουν πλέον ωριμάσει οι συνθήκες που μας επιβάλουν να αντιπαρατεθούμε ανυποχώρητα σε κάθε τι που εκφράζει το παλαιό και φθαρμένο και να αντιδράσουμε σε κατεστημένες αντιλήψεις και πρακτικές. Σε ένα πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που διαρκώς μεταβάλλεται πρέπει να αφήσουμε στο παρελθόν τις στρεβλώσεις και τις παθογένειες και να πραγματοποιήσουμε μια νέα και ελπιδοφόρα εκκίνηση. Ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης με τη διαχείριση της απτής καθημερινότητας ασφαλώς προσφέρεται για την ανάπτυξη και εφαρμογή ιδεών και δράσεων που έχουν ως βασικούς άξονες την πρωτοπορία και την πρωτοτυπία.

Ξεκινώ αυτήν τη προσπάθεια θέτοντας στο  επίκεντρο τον άνθρωπο και τον πολίτη και με αποκλειστικό γνώμονα την αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων της καθημερινότητας με την πεποίθηση ότι η πρόοδος και η βελτίωση σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής θα προκύψει από καινοτόμες αντιλήψεις και πράξεις. Θέτω ως βασική μου προτεραιότητα την παιδεία και τη διαρκή εκπαίδευση και εξειδίκευση σε κάθε τομέα, με τη δημιουργία νέων και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών και την δημιουργία και επεξεργασία προγραμμάτων που απαντούν στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Θα συνδράμω στην προσπάθεια ενίσχυσης μιας ισορροπημένης και βιώσιμης ανάπτυξης με ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος με στόχο τη μείωση της ανεργίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος με έμφαση στις εναλλακτικές μορφές αποτελεί επίσης σημαντικό ζήτημα για την περιοχή μας. Στο πλαίσιο αυτό με ιδιαίτερη χαρά και τιμή αποδέχθηκα την πρόταση-πρόσκληση- “πρόκληση” του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού να μετέχω στο συνδυασμό του στις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη των αρχών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θεωρώ υποχρέωσή μου ως ενεργός πολίτης να συστρατευθώ σε αυτή την προσπάθεια μαζί με έναν άνθρωπο νέο, ικανό και συνάμα έμπειρο με έργο απτό και ορατό. Σε έναν άνθρωπό που με το εμβληματικό του σύνθημα “Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας” κατάφερε να συμπυκνώσει τους κοινούς μας στόχους για την ανάδειξη του τόπου μας.