Παναγιώτα (Πένυ) Γκάνη

Παναγιώτα (Πένυ) Γκάνη

Βιογραφικό

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Χαλκίδα όπου ζω μέχρι σήμερα. Είμαι κόρη του Δικηγόρου και πρώην Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, Λάμπρου Γκάνη και της καθηγήτριας Ευγενίας Κουβαρά, παντρεμένη με τον μαθηματικό Στέφανο Θεοφίλη και μητέρα δύο παιδιών.

Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχω μεταπτυχιακό στη Μουσειολογία από το Πανεπιστήμιο Sophia Antipolis στη Νίκαια της Γαλλίας και τη Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Κατά τη διαμονή μου στη Γαλλία πραγματοποίησα πρακτική άσκηση στο Μουσείο Marc Chagall της Νίκαιας καθώς και στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, ως βοηθός του Γενικού Γραμματέα της Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, την Επιστήμη και την Εκπαίδευση. Έχω απασχοληθεί στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, όπου είχα την ευθύνη για το εκπαιδευτικό και μορφωτικό έργο των κέντρων εκπαίδευσης ενηλίκων. Επίσης, εργάστηκα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας όπου διαχειρίστηκα έργα ΕΣΠΑ σχετικά με την αναστήλωση, αποκατάσταση και ψηφιοποίηση μνημείων στο νομό Ευβοίας. Σχεδίασα και υλοποίησα εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες ομάδες και σχολεία. Παράλληλα τα τελευταία χρόνια διευθύνω τουριστική μονάδα στη Βόρεια Εύβοια.

Είμαι υποψήφια γιατί…

Διακατέχομαι από έντονο αίσθημα προσφοράς και είμαι αποφασισμένη να συμβάλλω και να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για ένα δυνατό παρόν και ένα ακόμα καλύτερο μέλλον για τους ανθρώπους της Στερεάς. Συμμεριζόμενη το όραμα του Φάνη Σπανού για την Περιφέρεια της Στερεάς και με συναίσθηση του δύσκολου έργου που θα κληθώ να επιτελέσω, αποφάσισα να γίνω μέλος της ομάδας του και να δηλώσω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Ο τόπος μας διαθέτει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες και οφείλει να βρίσκεται στο επίκεντρο οργανωμένων στρατηγικών και πρωτοβουλιών, οι οποίες μεταφράζονται σε αξιοποίηση πόρων για ανάληψη, μελέτη και υλοποίηση σύγχρονων έργων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Έργων τα οποία θα διαμορφώσουν την ταυτότητα του μέλλοντος, θα ενισχύσουν την αυθεντικότητα και τη μοναδικότητα του τόπου, θα αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες και προοπτικές για τους κατοίκους του.

Ζητώ τη στήριξή σας στα πρώτα μου βήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.