Θεοφάνης Σμάνης

Θεοφάνης Σμάνης

Βιογραφικό

Είμαι 51 ετών , γεννημένος στην Λαμία το 1968 με πατρική καταγωγή από την ορεινή Ναυπακτία και την Σπερχειάδα Φθιώτιδας και μητρική από τον Προυσό Ευρυτανίας. Είμαι παντρεμένος με την φυσικό Αθανασία Σκουτελούδη και έχω δύο παιδιά τον Γρηγόρη, φοιτητή της Ιατρικής Αθηνών και την Ευαγγελία μαθήτρια της Β λυκείου. Είμαι καθηγητής φυσικός – αστρονόμος και μεταπτυχιακός στην Υπολογιστική Βιοϊατρική και Πληροφορική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Φοίτησα στο 6ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Λαμίας και στην συνέχεια σπούδασα στο Φυσικό τμήμα, της Σχολής Θετικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ολοκλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, ως έφεδρος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, με ταυτόχρονη διδακτική εμπειρία στην ΣΜΥ. Από τότε και χωρίς καμία διακοπή μέχρι σήμερα, υπηρετώ τον χώρο της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας δημόσιας και ιδιωτικής (φροντιστηριακής) εκπαίδευσης αποκτώντας εμπειρία άνω των 25 ετών. Μιλάω επίσης Αγγλικά και Γερμανικά.

Από το 2009 είμαι μέλος και από το 2014 μέχρι σήμερα , εκλεγμένος πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας και υπεύθυνος του Κακογιάννειου Αστεροσκοπείου-Πλανητάριου-Αστεροσχολείου Υπάτης Φθιώτιδας. Ταυτόχρονα είμαι γραμματέας του παραρτήματος Ανατολικής Στερεάς της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και του πολιτιστικού φιλοσοφικού επιστημονικού ομίλου «300» ως ιδρυτικό μέλος.Τον τελευταίο  χρόνο είμαι μέλος της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων Διδακτόρων.

Είμαι υποψήφιος γιατί…

Ο χώρος της εκπαίδευσης, της καινοτόμου έρευνας και επιστήμης καθώς και της γοργά εξελισσόμενης τεχνολογίας, είναι τα πεδία των βασικών και κυρίαρχων ενδιαφέροντών μου, για τα οποία προσπαθώ, τα τελευταία χρόνια εντονότερα, να εντάξω ολοένα και περισσότερους από τους μαθητές μου αλλά και συμπολίτες μου, που δείχνουν να έχουν μεγάλη δίψα, ώστε η Λαμία και η Κεντρική Ελλάδα γενικότερα, να εξελιχθούν σε ένα μεγάλο ερευνητικό, τεχνολογικό και επιστημονικό πάρκο, στον τόσο προικισμένο, αλλά ακόμα σχετικά άγονο τόπο, που έχει την ευλογία να διαθέτει πάρα πολλά φυσικά και όχι μόνο προσόντα, ώστε σταδιακά, με τις προσπάθειες πολλών αξιόλογων ανθρώπων και συνεργατών, να αρχίζει να βρίσκει το δρόμο του, σε πολύ μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα και να αποτελέσει πόλο έλξης και ανάπτυξης ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους.