Βασιλική Μαντέ – Μπακαλιάνου

Βασιλική Μαντέ – Μπακαλιάνου

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1980 στη Στυλίδα Φθιώτιδας όπου και μεγάλωσα και αποφοίτησα από το Γενικό Λύκειο Στυλίδας. Το 2003 αποφοίτησα από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και τους Παραδοσιακούς Χορούς. Κατά τη διάρκεια της ειδίκευσης εργάστηκα στο Σύλλογο Γονέων παιδιών με Σύνδρομο Down Βορείου Ελλάδος, στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Ατόμων Θεσσαλονίκης, καθώς και στην ομάδα μπάσκετ Ment με αναπηρικά αμαξίδια. Στη συνέχεια διετέλεσα αθλητικό στέλεχος και υπεύθυνη οργάνωσης και διοίκησης των παιδικών κατασκηνώσεων “ΚΟΡΕΛΚΟ” Βορείου Ελλάδος. Τα τελευταία 13 χρόνια ζω με με τον σύζυγο μου και τα δύο μας παιδιά στη Στυλίδα.

Επιστρέφοντας στη γενέτειρα μου εργάστηκα στον Αθλητικό Οργανισμό του π. Δήμου Εχιναίων,στο 1ο και 2ο ειδικό δημοτικό σχολείο Λαμίας και στο κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ Φθιώτιδας. Παράλληλα διετέλεσα για 6 χρόνια Γ. Γραμματέας και χοροδιδάσκαλος του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Ν. Φθιώτιδας “Ο Κατσαντώνης”, ενώ το 2010 είχα τη τιμή να εκλεγώ Δημοτική Σύμβουλος στο διευρυμένο Δήμο Στυλίδας.

Σήμερα είμαι πρόεδρος και υπεύθυνη διδασκαλίας στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο “Χοροστάτες Λαμίας” και μέλος στην οικογενειακή γεωργική επιχείρηση “BAKALIANOS Organic Olive Farming” που ασχολείται με τη παραγωγή και επεξεργασία βιολογικών προϊόντων ελιάς. Μιλώ αγγλικά και κατέχω πιστοποίηση στη Νοηματική Γλώσσα.

Είμαι υποψήφια γιατί…

Είμαι στην ομάδα του Φάνη Σπανού γιατί επιμένει στο τόπο μας. Γιατί όλοι εμείς που επιστρέψαμε στη παλιά μας γειτονιά επιμένουμε να θέλουμε να ζούμε τη καθημερινότητα και όχι να φεύγουμε από αυτή για να ζήσουμε. Επιμένουμε να θέλουμε ένα τόπο με θετική ενέργεια για να συνεχίσουμε  να προσπαθούμε εδώ για εμάς και τα παιδιά μας. Επιμένουμε κόντρα στα δύσκολα που βιώνουμε καθημερινά να κάνουμε σχέδια για να κρατήσουμε και να κρατηθούμε σε αυτό τον τόπο όρθιοι και δυνατοί. Αυτός ο τόπος είναι το σπίτι μας και η οικογένεια μας και αν δε παλέψουμε εμείς γι’ αυτόν τότε ποιος..