Στερεά Κουλτούρα

Στα 4 χρόνια που πέρασαν, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έκανε πράξη το μεγάλο στοίχημα της επανεκκίνησης. Η απόφασή μας να «Αλλάξουμε στην καρδιά της Ελλάδας» ήταν μια απόφαση συλλογική, που βασίστηκε στην σκληρή ομαδική δουλειά και την αφοσίωση στον στόχο: να κάνουμε μια νέα αρχή για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Επενδύσαμε στα έργα, τις υποδομές, τις υπηρεσίες, την τεχνολογία, την καινοτομία, τα όνειρα του κάθε πολίτη για να κάνουμε την αλλαγή πράξη. Πετύχαμε πολλά, όμως η δουλειά μας δεν τελειώνει εδώ. Θέλουμε και πρέπει να κάνουμε περισσότερα και για περισσότερους. Θέλουμε να επιμείνουμε στην καρδιά της Ελλάδας.

Το επόμενο μεγάλο μας στοίχημα είναι οι ανεξερεύνητες προοπτικές της Στερεάς Ελλάδας. Πατώντας στις σταθερές βάσεις που θέσαμε όλοι μαζί τα προηγούμενα χρόνια, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το ταξίδι στην νέα εποχή. Μια εποχή ευκαιριών και προοπτικής για εμάς και τα παιδιά μας, που θα έχουν πια λόγους να παραμείνουν στον τόπο τους και να χτίσουν τη ζωή τους, όπως την ονειρεύονται. Με προτεραιότητα στην κοινωνική δικαιοσύνη και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, για να νιώθει η καθεμία και ο καθένας αναπόσπαστο κομμάτι του ζωντανού οργανισμού της Στερεάς Ελλάδας.

Οραματιζόμαστε μια Στερεά που θα δημιουργεί τις εξελίξεις, αντί να τις ακολουθεί. Μια Στερεά πρότυπο για τις υπόλοιπες περιφέρειες της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. Μέσα από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, της καινοτομίας στην πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή, των πιο φρέσκων αναπτυξιακών ιδεών θα καταφέρουμε να διαμορφώσουμε μια κοινή στρατηγική για το αύριο, μια κουλτούρα διαρκούς προόδου για τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας. Με την καλλιέργεια της Στερεάς Κουλτούρας θα διασφαλίσουμε, τελικά, την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας για τις επόμενες δεκαετίες, καθώς η ευημερία της Περιφέρειας και των ανθρώπων της θα είναι υπόθεση όλων, ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση, το φύλο, τις κοινωνικές καταβολές, τις πολιτικές πεποιθήσεις.

Δέσμευσή μας είναι να μείνουμε πιστοί στην φιλοσοφία και τις αρχές μας, συνεχίζοντας την σκληρή δουλειά. Χωρίς να χάνουμε χρόνο. Γιατί το αύριο δεν μπορεί να περιμένει. Αφοσιωμένοι στις ιδέες της εξωστρέφειας, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των επενδύσεων για να μπορεί ξανά η Στερεά Ελλάδα να παράξει πλούτο και να συμβάλει στην εθνική οικονομία. Με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα τους ισχυρούς δεσμούς επικοινωνίας με τους πολίτες, που θέλουμε να αισθάνονται την Περιφέρεια βοηθό στα προβλήματα της καθημερινότητας τους, ένα βοηθό πάντοτε πρόθυμο να «βάλει πλάτη» σε κάθε δυσκολία.

Αποδείξαμε ότι η αλλαγή της κουλτούρας απραξίας δεν είναι παρά μία απόφαση, για όσους θέλουν να ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο. Σήμερα, βλέπουμε τον καρπό που σπείραμε να ανθίζει μέσα από χειροπιαστά αποτελέσματα, που μας δείχνουν ότι στη Στερεά Ελλάδα ακολουθούμε τον σωστό δρόμο. Έχουμε μάθει να δουλεύουμε σκληρά και να στοχεύουμε ψηλά και έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Επιμένοντας στην ευτυχία των ανθρώπων μας. Επιμένοντας στην καρδιά της Ελλάδας.

Share This