Λίγοι μήνες απομένουν μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός έχει ξεκινήσει να καταρτίζει ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο με στόχο να ανανεώσει τη θητεία του.

Η «Γνώμη» είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του και ο Περιφερειάρχης προχώρησε σε μία αποτίμηση του έργου του τα τελευταία τέσσερα χρόνια καταθέτοντας και το όραμά του για τη Στερεά Ελλάδα της επόμενης μέρας.

  • Είχατε μια θητεία γεμάτη αντιξοότητες. Πόσο επηρεάστηκε το έργο σας;

Προσαρμόστηκε, αλλά προχώρησε. Την ώρα που παίρναμε μέτρα για την πανδημία, όπως η στήριξη των νοσοκομείων με προσωπικό και εξοπλισμό ή η κεφαλαιακή ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων, έπρεπε να ετοιμαστούμε και για την επανεκκίνηση της Οικονομίας μας.

Από την άλλη, ξεκινώντας τα κατεπείγοντα αντιπλημμυρικά έργα μετά τις καταστροφές, έπρεπε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για πιο ασφαλείς δρόμους στην Εύβοια. Κάποιες φορές μοιραία επιβραδύναμε, όμως δεν χάσαμε ποτέ την πυξίδα της στοχοθεσίας μας.

  • Είστε ικανοποιημένος από την τετραετία σας;

Δεν κάθομαι στην αναπαυτική πολυθρόνα της ικανοποίησης. Επιλέγω να νιώθω και να δηλώνω ανικανοποίητος. Πρώτον, γιατί είναι ανεξάντλητες οι ανάγκες μας. Δεύτερον, γιατί αυτό το αίσθημα μάς κάνει πιο αποτελεσματικούς. Με σκληρή δουλειά, με σωστά και λάθη, αλλά πάντοτε με εντιμότητα, πετύχαμε μεγάλες κατακτήσεις για τη Στερεά Ελλάδα.

  • Ποια έργα στην Εύβοια θεωρείτε αξιομνημόνευτα;

Στην πιο κρίσιμη στιγμή της πανδημίας, παραδόθηκε το νέο νοσοκομείο Χαλκίδας με 100% χρηματοδότηση από την Περιφέρεια. Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινά η παράκαμψη Χαλκίδας – Αρτάκης – Ψαχνών από το Υπουργείο Υποδομών, ενώ ήδη δουλεύουμε τον οδικό άξονα της νότιας Καρυστίας. Ακολουθούν η παράκαμψη του Βασιλικού και η μελέτη του άξονα Ψαχνά – Στροφυλιά – Ιστιαία.

Ολοκληρώνουμε τρία μεγάλα λιμάνια (Μαντούδι, Αγ. Άννα, Λιχάδα). Ξεκινάμε με τον ΟΛΝΕ ένα σύγχρονο δίκτυο υδατοδρομίων, ενώ κορυφαίος στόχος μας παραμένει το νέο εμπορικό λιμάνι Χαλκίδας. Δεκάδες κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα με κυρίαρχο αυτό για την προστασία του Λήλαντα, αλλά και οδικής ασφάλειας με κορυφαία το Στόμιο – Πλατάνα που ολοκληρώνεται και τα Ήλια που επιτέλους ξεκινούν.

«Ωριμάσαμε» και εξασφαλίζουμε πόρους για να δημοπρατήσουμε τα φράγματα Ψαχνών και Μανικίων – Σέττας. Φέρνουμε το φυσικό αέριο στη Χαλκίδα. Χρηματοδοτήσαμε ή υλοποιούμε μαζί με τους δήμους μεγάλα έργα αστικών αναπλάσεων με κορυφαία τη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, πολιτισμού, όπως το Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας, αθλητικά, όπως το Κλειστό Γυμναστήριο Ψαχνών, και φυσικά υδρεύσεις και αποχετεύσεις.

Ακόμη, είναι χειροπιαστά τα αποτελέσματα της δουλειάς μας στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, όπου έχουμε μεγάλη αύξηση εισοδήματος και σημαντικές νέες επενδύσεις. Τέλος, σημαντικότερες όλων θεωρώ τις δράσεις μας για την κοινωνική μέριμνα και προστασία για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας.

  • Τι σημαίνει για εσάς η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνδυασμό με το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα;

Η στήριξη με τιμά και το αποτέλεσμα με χαροποιεί ως πολίτη. Εξάλλου, ποτέ δεν έκρυψα και ποτέ δεν άλλαξα ευκαιριακά τα πολιτικά μου πιστεύω. Ταυτόχρονα, έχουμε αποδείξει διαχρονικά τον αμιγώς αυτοδιοικητικό χαρακτήρα στα λόγια, τα έργα και τα πρόσωπα της Περιφερειακής μας αρχής.

Συνεργαζόμαστε παραγωγικά και αρμονικά με την κυβέρνηση, αλλά αναφερόμαστε και υπηρετούμε τον ένα και μοναδικό εντολέα μας, τον λαό της Στερεάς Ελλάδας.

  • Γνωρίζουμε ότι είστε σε διαδικασία κατάρτισης ψηφοδελτίου. Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά της ομάδας σας;

Όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, έτσι και στην επερχόμενη, επιλέγω ανθρώπους με ήθος, ικανότητες, διάθεση για προσφορά από κάθε γωνιά της Στερεάς και ένα ευρύτατο κοινωνικό και πολιτικό φάσμα.

Οσον αφορά στο πρόγραμμά μας, είναι βασισμένο σε κοινωνικά εμπεδωμένους στόχους και προτεραιότητες, αλλά εμπεριέχει και σύγχρονες καινοτόμες προτάσεις. Αρχές και αξίες. Σκληρή δουλειά. Και …πολλή αγάπη για τον τόπο μας!

  • Γιατί να σας ψηφίσουν ξανά ειδικά οι Ευβοιώτες;

Γιατί στα εύκολα και στα δύσκολα πολεμήσαμε μαζί και πάντα στην πρώτη γραμμή. Γιατί έχουμε σφυρηλατήσει μια άρρηκτη σχέση εμπιστοσύνης. Γιατί ζούμε στον ίδιο τόπο, μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες και ελπίδες.

Γιατί γνωριζόμαστε πλέον με τα μικρά μας ονόματα. Γιατί επιμένουμε να διεκδικούμε όσα χρειαζόμαστε και όσα δικαιούμαστε. Και γιατί όσα πετύχαμε μαζί μέχρι σήμερα είναι λίγα και μικρά μπροστά σε όσα φέρνει η επόμενη μέρα!

Share This